top of page

Kviečiame susipažinti su tarptautine DofE programa – viena geriausių tobulėjimo platformų jaunimui pasaulyje



Kovo 28­–29 d. sostinės parodų centre „Litexpo“ vyksiančios parodos „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ lankytojus kviečiame susipažinti su „The Duke of Edinburgh's International Award“ (DofE) programa, kuri gali tapti puikiu įrankiu jaunimui norint įgyti būsimai karjerai reikalingų įgūdžių ir padėti pažinti save.

 

DofE programos stendą rasite „Litexpo“ 5 salėje. DofE Lietuva komanda ir programos dalyviai ne tik papasakos, kodėl ji turėtų būti pirmas pasirinkimas jaunimui, norinčiam pasiekti daugiau, bet ir pasidalins, ko reikia norint išmokti keltis tikslus ir kaip juos įgyvendinti. Taip pat – pakvies PAKELTI DOFE IŠŠŪKĮ ir sudalyvauti konkurse!



 „The Duke of Edinburgh's International Award“ yra neformaliojo švietimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų. Prieš beveik 70 metų įkurta britų karališkosios šeimos, DofE šiuo metu veikia 120 pasaulio šalių, tarp kurių – ir Lietuva. Programoje kasmet dalyvauja daugiau nei milijonas jaunų žmonių iš viso pasaulio. DofE populiarumo paslaptis – įvairiapusiškumas ir individualus pritaikymas: joje dalyvaujantis jaunimas asmeninius tikslus keliasi ir vienu metu tobulėja, įgūdžius gerina ne vienoje, o skirtingose srityse: savanorystės, fizinio aktyvumo, įgūdžių tobulinimo ir žygių. Programa sudaryta iš trijų lygių: bronzos sidabro ir aukso. DofE skatina ugdyti socialines-emocines kompetencijas, atpažinti savo talentus, išlikti fiziškai aktyviems, įgyti karjeros planavimo įgūdžių ir už tai gauti pasirinkto lygio tarptautinį sertifikatą ir ženklelį. Tikslų DofE dalyviams padeda siekti mentoriai – specialiai pagal akredituotą programą apmokyti jų mokytojai.

 

Kodėl DofE yra geriausias pasirinkimas jaunam žmogui?

DofE Lietuva kartu su tarptautiniu „The Duke of Edinburgh's International Award” fondu ir Londono King’s koledžu atlikti tyrimai rodo, kad programą baigę dalyviai:

 

·     ėmė labiau pasitikėti savimi;

·     geriau pažino savo stipriąsias ir silpnąsias puses;

·     atrado naujus pomėgius ir gebėjimus;

·     išmoko planuoti ir efektyviai panaudoti savo laiką;

·     įgijo būsimai karjerai vertingų įgūdžių;

·     susirado naujų draugų ir bendraminčių;

·     išmoko tiek savarankiškai, tiek kartu su komanda spręsti problemas;

·     tapo iniciatyvesni, įgijo lyderystės ir komandinio darbo įgūdžių;

·     eidami į žygį įgijo orientavimosi ir išgyvenimo gamtoje įgūdžių;

·     praleido mažiau laiko prie telefono ir kompiuterio ekranų;

·     pagerino fizinę ir emocinę savijautą;

·     labiau įsitraukė į bendruomenės veiklas ir tapo pilietiškesni;

·     tapo atsparesni.

 

DofE programą palaiko, remia ir rekomenduoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Jungtinės Karalystės ambasada Lietuvoje. Programą koordinuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra.

 

bottom of page