top of page

2024-ųjų žygiams – naujos planavimo formos!


Pristatome atnaujintas DofE žygių formas, kurios sudaro svarbiausią žygių dalies dokumentų rinkinį. Šias formas pildo visos jaunimo komandos, dalyvaujančios programos reikalavimus atitinkančiuose žygiuose. Naujos formos bus aiškesnės ir atitinkančios šių metų pavasarį atnaujintas 10 DofE žygių sąlygų. Formos atnaujintos konsultuojantis su didžiausią patirtį turinčiais DofE žygių vadovais ir vertintojais.


F1 formoje (maršruto kortelėje) komandos planuoja maršrutą, kurį dalina į atkarpas. Taip pat planuojamas laikas, skirtas žygiavimui, tikslo siekimui, karšto maisto ruošimui, stovyklų įkūrimui ir tvarkymui. Numatomi orientyrai, kurie gali padėti naviguojant, ir pažymimos susitikimo vietos, jei komandoms prireiktų pagalbos.

DofE_F1_v2023 marsruto kortele
.docx
Atsisiųsti DOCX • 22KB

F2 formoje (žygio vadovo kortelėje) yra surašomi pagrindiniai žygio duomenys ir dalyvaujančių žmonių kontaktinė informacija. Čia pažymimos žygio pradžios ir pabaigos, taip pat – stovyklaviečių, kurias komandos pasirinko nakvynėms, koordinatės.

DofE_F2_v2023_zygio vadovo kortele
.docx
Atsisiųsti DOCX • 24KB

F3 formoje (žygio tikslo kortelėje) komandos planuoja žygio tikslus ir su jais susijusias veiklas prieš žygį, jo metu ir po žygio. Čia aprašoma, kaip šios veiklos bus fiksuojamos, ir kaip užfiksuoti rezultatai bus panaudoti rengiant ataskaitas DofE žygių vertintojams.

DofE_F3_v2023 zygio tikslas
.docx
Atsisiųsti DOCX • 18KB

F4 formoje (mitybos ir apsipirkimo plane) komandos planuoja visus pusryčius, pietus ir vakarienes žygio metu. Čia taip pat surašomi planuojami pirkiniai. Formą galima naudoti ir po žygio – tai padės įsivertinti, kuriuos pirkinius panaudojote.

DofE_F4_v2023 mitybos planas
.docx
Atsisiųsti DOCX • 21KB

F5 formoje (aprangos ir priemonių sąraše) kiekvienas žygio dalyvis pasižymi daiktus, kuriuos planuoja įsidėti į kuprinę, ir drabužius, kuriuos planuoja apsirengti arba pasiimti į žygį. Tai vienintelė forma, kurią kiekvienas žygio dalyvis pildo individualiai.

DofE_F5_v2023 aprangos ir priemoniu sarasas
.docx
Atsisiųsti DOCX • 47KB

Kasmet Lietuvoje beveik 100 komandų iškeliauja į DofE žygius. Priklausomai nuo pasirinkto lygio, žygiai tęsiasi nuo dviejų iki keturių dienų, per kurias būtina nueiti pėsčiomis nuo 24 iki 80 kilometrų atstumą. Kiekvieną komandą sudaro nuo 4 iki 7 dalyvių. Kvalifikaciniai žygiai yra įveikiami savarankiškai – be kitų žmonių pagalbos ir naudojantis žemėlapiais bei kompasais (be telefonų ir kitų navigacijos prietaisų). Komandas žygiams ruošia žygių vadovai. O sprendimus dėl kvalifikacinių žygių užskaitymo priima nepriklausomi žygių vertintojai-savanoriai.

bottom of page