top of page

Kviečiame naujas organizacijas jungtis prie pasaulinės neformaliojo švietimo programos – DofE

Neformaliojo švietimo programa jaunimui DofE (angl. The Duke of Edinburgh's International Award) kviečia tapti programą įgyvendinančia organizacija.


Neformaliojo švietimo programa jaunimui DofE (angl. The Duke of Edinburgh's International Award) kviečia tapti programą įgyvendinančia organizacija.

„Išmokau norus paversti tikslais ir jų siekti“.

Monika, siekianti bronzos ženklelio

„Supratau, kuo aš noriu būti ateityje“.

Beatričė, siekianti sidabro ženklelio

„Ėmiau pasitikėti savimi, pats priimti sprendimus, nebebijau suklysti“.

Edvardas, siekiantis aukso ženklelio

Taip dalyviai atsiliepia apie tarptautinę neformaliojo ugdymo programą 14–24 metų jaunimui DofE (angl. The Duke of Edinburgh's International Award), kurios partnerių ratas Lietuvoje sparčiai plečiasi ir prie kurios prisijungti kviečiame naujas organizacijas.

DofE programos esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie suteikia 14–24 metų jaunimui praktinių gyvenimiškų įgūdžių, ugdo drąsią, atsakingą, savarankišką asmenybę, gebančią priimti sprendimus. Programa skatina ugdyti socialines-emocines kompetencijas, atpažinti savo talentus, išlikti fiziškai aktyviems, įgyti karjeros planavimo įgūdžių ir už tai gauti tarptautinį įvertinimą.

DofE programoje, pasaulyje veikiančioje jau daugiau nei 65 metus, šiuo metu dalyvauja 1,3 mln. jaunų žmonių iš daugiau kaip 130 šalių ir teritorijų.

Džiaugiamės partneryste su maždaug šimtu Lietuvos mokyklų, įgyvendinančių DofE programą. Programa dovanoja išskirtines patirtis ne tik joje dalyvaujančiam jaunimui, bet ir prie programos prisijungusiems mokytojams: jie kviečiami į pagal tarptautinį standartą organizuojamus akredituotus kvalifikacijos tobulinimo ir informacinius renginius, užmezga kontaktus ir tampa aktyvios bendruomenės dalimi.

Palaikomi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Britų Ambasados Lietuvoje siekiame kurti stiprias bei tvarias partnerystes ir siūlome prisijungti prie DofE bendruomenės Lietuvoje.

Norinčius įgyvendinti DofE programą nuo 2022 m. rugsėjo, kviečiame teikti paraišką www.dofeparaiska.lt. Paraiškos priimamos iki 2022 m. gegužės 15 d. arba kol bus užpildytos šiems metams skirtos vietos.

Programą Lietuvoje koordinuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Daugiau informacijos apie programą, DofE dalyvaujančių organizacijų vadovų ir dalyvių įspūdžius rasite čia: https://sway.office.com/zU5TugNQwOU3U4Do?ref=Link

bottom of page