top of page

Skelbiame atnaujintas DofE žygių sąlygas


2023 metų DofE žygių sezonas startuos pagal naujas 10 DofE žygių sąlygų, kurios parengtos vadovaujantis naujausiomis, vos kovą pasauliniu mastu paskelbtomis tarptautinio DofE fondo taisyklėmis ir rekomendacijomis.


Jau šį ketvirtadienį, balandžio 6 d., 16 val. kviečiame į nuotolinį renginį, kuriame bus aptartos naujos žygių sąlygos:

Passcode: DofE

Registracija su galimybe pateikti klausimus iš anksto (neprivaloma): https://bit.ly/DofE_zygiai_nuotolinisrenginys2023_2

Kviečiame dalyvauti!


Atnaujintos žygių sąlygos numato daugiau galimybių jauniems žmonėms patiems apsispręsti dėl laiko, kurį jie skirs žygiavimui bei žygio tikslui. Žygiai bus labiau paremti sveikos mitybos principais, nes kasdien bus privaloma ruošti karštą maistą. Teikiant ataskaitas žygio vertintojams bus siekiama labiau įsivertinti žygių metu įgytas patirtis. Žygiai galės vykti labiau pažįstamose vietovėse. Visų lygių bandomieji žygiai galės vykti vos su viena nakvyne, tačiau, kaip ir buvo anksčiau, komandos galės neapsiriboti vienu pasibandymu ir iškeliauti tiek kartų, kiek jų reikės, kad dalyviai būtų visiškai pasiruošę kvalifikaciniam žygiui.



Šiam žygių sezonui jau daugiau nei 40 mokyklų ir su jaunimu dirbančių organizacijų organizuoja daugiau nei 70 žygių. Juos vertinti pasiruošę daugiau nei 20 savanorių žygių vertintojų. Planuojami 6 aukso lygio žygiai, kurių metu per keturias dienas pėsčiomis bus įveikiamas ilgesnis nei 80 km atstumas. Šį pavasarį patyrusiems ir mokymuose dalyvavusiems žygių vadovams bus suteikiama nauja kvalifikacija vertinti savo pačių bronzos lygio žygius. Aktyvūs žygių vertintojai ir vadovai susirinks į jau tradicija tapusius, dviejų dienų trukmės kvalifikacijos kėlimo mokymus. Gegužės 11–12 d. Giraitiškių stovyklavietėje vyks DofE žygių savaitgalis, kuriame laukiama daugiau nei 100 dalyvių.

bottom of page